søndag 26. juni 2022

Trods krise i rejsebranchen spores optimisme

Rejsebranchen når et nyt kritisk lavpunkt i de kommende måneder, viser undersøgelse. Men der er også optimisme at spore med en stor del danskere, der spejder mod sommerferien 2021, spår brancheorganisation.

Rejseindustriens korte genopblomstring i sommerferieperioden var en stakket frist. Branchen er ved efteråret tilbage i dyb krise, som en konsekvens af stigende smittetryk og karantæneregler over hele verden. Til trods for, at selskaber er blevet ramt af en økonomisk hammer, der allerede har ført til konkurser, er der håb forude for dem, som har kapital til at holde ud. Det fortæller Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, DRF.

– Ovenpå en sommer med staycation indenfor landets grænserhungrer danskerne efter ferie i udlandet. Rejsebureauerne melder, at der allerede nu er en stor interesse for at booke næste års sommerferie, og jeg vil tro, at det gælder for 20 til 30 procent af danskerne, at de tager chancen og lægger en sommerrejse i 2021 i kurven inden for de næste måneder. Så for rejseselskaberne gælder det om at holde hovedet oven vande indtil da, siger Lars Thykier.

Indtil kurven vender forventer rejseselskaberne dog at reducere antallet af ansatte med yderligere ti procent i 2020. Det viser en ny undersøgelse, som Danmarks Rejsebureau Forening, DRF, har gennemført blandt deres medlemmer.

Danskerne tør satse på sommer i udlandet

Iveren efter sommerferie i udlandet mærkes hos rejsebureauet De Brede Planker, som sælger aktive oplevelsesrejser. Efter en 60 procents nedgang i omsætning under pandemien, er der nu lys for enden af tunnelen.

Ligesom nok hele branchen er vi hårdt ramt i øjeblikket, men heldigvis kan vi allerede nu se i ordrebøgerne, at danskerne bestiller sommerferie tidligere, end de plejer. I de seneste måneder har vi solgt 15 procent flere sommerrejser end vi gjorde i samme periode sidste år, fortæller Christoffer Backman, direktør ved De Brede Planker, som har mere end 10 års erfaring i at sende danskerne afsted på surfcamps, skirejser og kamelryg.

Det er min klare opfattelse, at et ekstra fokus fra vores side på rejsegarantier og en solid afbestillingsforsikring gør, at vores kunder nu, endnu mere end tidligere, godt tør bestille næste års sommerferie – som dansk rejseforbruger er du så godt sikret gennem et bureau som os, at det eneste du risikerer at miste, er din planlægningstid.

Indefrosne feriepenge er fortsat på køl

Udbetalingen af de indefrosne feriepenge kommer dog på den korte bane ikke til at gøre den store forskel for rejsebureauerne, anslår Lars Thykier. I stedet bygger det forventninger hos hans medlemmer.

– De 20 til 30 procent som bestiller rejser nu, de havde gjort det uanset om der kom feriemidler eller ej. I stedet tror jeg størstedelen af danskerne afventer en større sikkerhed for, at landene ikke bliver lukket ned, inden de booker noget. Men det er sikkert, at feriepengene nok skal gå til ferie på sigt, så nu handler det om at holde ud, siger Lars Thykier. En prognose, som Christoffer Backman fra De Brede Planker også sætter sin lid til:

– Vi er forsigtigt optimistiske for fremtiden. Som et mindre rejsebureau har vi kunne skære i nogen udgifter og er ikke bekymrede for vores overlevelse, men det er klart, at feriepengene helst skal gå til ferie, så vi kan komme i gang med at udbygge vores tilbud og destinationer igen, siger Christoffer Backman i en pressemeddelelse.

Lidt mere om De Brede Planker

De Brede Planker er et dansk rejsebureau, som siden 2010 har sendt gæster afsted på offpiste-skiløb, mountainbike, surf og hesteryg over hele Jorden. Selskabet henvender sig til de eventyrlystne rejsende, både solo-eventyreren og familien. Læs mere og book på www.debredeplanker.dk

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer