fredag 13. maj 2022
ForsideAdministrative tjenesteydelser og hjælpetjenesterRengøringForenede Service og Aarhus Kommune indgår beskæftigelsessamarbejde

Forenede Service og Aarhus Kommune indgår beskæftigelsessamarbejde

Servicebranchen i Danmark melder om rekordstor mangel på hænder, viser tal fra Danmarks Statistik. Det skal et nyt samarbejde mellem Forenede Service og Aarhus Kommune råde bod på. Målet er at støtte borgere med jobrettede forløb, og løfte dem fra kanten af arbejdsmarkedet tilbage i job. Aftalen træder i kraft d. 1. november og løber frem til 2027.

Et nyt beskæftigelsesrettet samarbejde mellem Forenede Service og Aarhus Kommune skal hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet i beskæftigelse gennem jobrettede forløb. Konkret har Forenede Service, som tilbyder tjenester inden for rengøring, kantinedrift og ejendomsdrift, forpligtet sig til løbende at have minimum fire borgere i løntilskud og fire borgere i fleksjob fra Aarhus Kommunes Jobcenter. Målet er fastansættelse gennem jobrettede forløb, og hos Aarhus Kommune glæder man sig over det nyetablerede samarbejde.

“Vi er rigtig glade for aftalen med Forenede Service, der har gode erfaringer med at integrere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet i deres virksomhed. Med aftalen sikrer vi, at borgere, der i øjeblikket står uden for arbejdsmarkedet, hjælpes godt på vej gennem jobrettede forløb, som matcher deres muligheder. Målet er, at vi med de fleksible rammer, som samarbejdet rummer, kan sikre, at flere borgere kommer i beskæftigelse,” siger Bettina Etlar, Contract Manager hos Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

En win-win-situation

Den nye aftale er ét af mange beskæftigelsesindsatser, som Forenede Service bidrager til. Virksomheden vægter social ansvarlighed højt, og derfor glæder Jesper Rasmussen, regionschef hos Forenede Service, sig over aftalen med Aarhus Kommune.

“På mange måder er der tale om en win-win-situation, fordi aftalen giver os vigtig arbejdskraft, og samtidig skaber vi jobmuligheder til borgere, som alternativt bliver tabt på arbejdsmarkedet,” siger Jesper Rasmussen og uddyber:

”I servicebranchen er der generelt gode muligheder for at understøtte beskæftigelsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, fordi vi kan tilbyde fleksible rammer, hvor fuldtidsansættelser ikke er det primære fokus. Jeg håber, at endnu flere af denne slags aftale vil se dagens lys”.

Samarbejdet mellem Forenede Service og Aarhus Kommune træder i kraft den 1. november 2021.

Forenede Service og Aarhus Kommune indgår beskæftigelsessamarbejde - Nyheder fra servicebranchen - ServiceNews (2)

Aftalen i korte træk

Forenede Service og Aarhus Kommunes Jobcenter har indgået samarbejde, der skal hjælpe ledige borgere i beskæftigelse gennem jobrettede forløb.

Beskæftigelsesindsatsen retter sig mod to grupper af ledige. Den første målgruppe er ledige, der er klar til at påtage sig et rengøringsjob på ordinære vilkår. Den anden målgruppe er borgere med andre problemer end ledighed, som har behov for støtte for at opnå̊ tilknytning til arbejdsmarkedet. 

Aftalen træder i kraft d. 1. november 2021 og løber frem til d. 31. oktober 2027.

Om Forenede Service

Forenede Service er Danmarks største privatejede facility service virksomhed og tilbyder tjenester inden for rengøring, kantinedrift og ejendomsdrift. Forenede Service er en del af Forenede Koncernen som er en dansk, familieejet servicekoncern med en omsætning på mere end DKK 2,6 mia. Forenede Koncernen er stiftet i 1959 og har med tiden udviklet sig til en af Nordens førende servicekoncerner knapt 9.000 medarbejdere i Danmark og Sverige inden for områderne facility service og health care.

ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer