fredag 8. december 2023

Nu kan alle trygt investere i elbil

Regeringen og dens støttepartier har netop indgået aftale om elbilmarkedet. Aftalen afgiftsfritager elbiler op til 550.000 kr. E.ON som driver Danmarks største ladenetværk til elbiler hilser aftalen velkommen.

Aftalen giver langsigtede rammevilkår til elbiler og opladning, og det skaber den nødvendige ro på markedet. Så nu kan alle trygt investere i elbil, både private og virksomheder, fordi de vilkår de skal sælges under, og oplades under er kendte mange år frem. Aftalen sikrer også, at elbil-operatører forsat kan levere billig strøm så valget af elbil giver mening – også i husholdningsbudgettet.

Aftalen indeholder både afgiftsfritagelse for elbiler op til 550.000 kr., en grøn firmabilbeskatning og en pulje til støtte til opsætning af ladestandere.

Udrulningen af ladestandere er netop vigtigt for udbredelsen af elbiler. E.ON informerer i en pressemeddelelse at de allerede har investeret massivt i Danmarks største ladenetværk, og hilser det velkomment, at der bliver støtte til at kunne forsætte udrulningen.

E.ON vil sætte ladestandere op i takt med at markedet udvikler sig, og der kommer flere og flere elbiler. Der er stor forskel på, hvor ladestanderne primært bliver brugt i dag, og dette er også en del af de udrulningsplaner, der er hos E.ON. For at sikre, at der kommer nok ladestandere, er det positivt, at der kommer en pulje med støtte til at sætte ladestandere op.

Den afgift operatører skal betale for strøm har også været til debat, og har længe båret præg af midlertidige og kortsigtede ordninger. Nu forlænges den nuværende ordning i de næste 10 år, og det er også noget, der er vigtigt og kan give arbejdsro til de mange operatører, der arbejder for at sikre, at der er strøm til de mange nye elbilister.

Lidt mere om E.ON Danmark

E.ON Danmark A/S er et dansk energiselskab, der indgår i en af Europas største privatejede energikoncerner med 42.000 medarbejdere og 33 millioner kunder.

Deres ambition er at drive den grønne omstilling og være den foretrukne partner inden for bæredygtige energiløsninger. Derfor har E.ON Danmark investeret massivt i udviklingen af grønne og innovative energiløsninger; fra at forsyne persontransporten med strøm til udviklingen af nogle af Danmarks største og mest effektive biogasanlæg.

De driver Danmarks største netværk af ladeløsninger til elbiler til erhverv, private og den offentlige sektor, og driver ligeledes tre biogastankstationer i partnerskab med OK samt fire biogasanlæg sammen med lokale partnere.

E.ON sælger og rådgiver om el, gas, varme og energieffektivisering og ejer og drifter cirka 16 lokale kraftvarmeværker og fem fjernvarmeværker.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer