mandag 22. juli 2024
ForsideEngroshandel og detailhandelBoligtekstilforretningerRekordomsætning hos JYSK trods coronakrise

Rekordomsætning hos JYSK trods coronakrise

Trods store udfordringer grundet coronavirus bød regnskabsåret 2019/20 på ny rekordomsætning for JYSK, sådan meldes der ud i en pressemeddelelse.

Som for alle andre virksomheder har coronavirus og arbejdet med at håndtere konsekvenserne fyldt rigtig meget for JYSK i regnskabsåret 2019/20.

Alligevel kan JYSK i dag løfte sløret for en ny rekordomsætning på 30,5 milliarder kroner. Det er 7,6 procent højere end for regnskabsåret 2018/19, mens antallet af kunder er på niveau med forrige regnskabsår, på trods af at størstedelen af JYSKs butikker var tvangslukket i marts og april.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi trods et år med store udfordringer har formået at øge omsætningen med 7,6 procent. Det skyldes en kombination af rigtig god fremgang, inden coronavirus ramte Asien og Europa, og at vi så en markant fremgang i forhold til samme periode året før, da vi genåbnede vores butikker,” siger CEO & President i JYSK, Jan Bøgh.

Fokus på boligen

Han begrunder blandt andet den øgede omsætning med, at mange mennesker har valgt at bruge flere penge på hjemmet, i forbindelse med at grænserne lukkede, og folk indstillede sig på at holde ferie derhjemme.

”Der er ingen tvivl om, at mange mennesker har valgt at bruge rejsebudgettet på at købe nye møbler til huset og haven, og det har selvfølgelig haft en positiv effekt på salget hos JYSK. Samtidig har det givet os mulighed for at få kontakt til nye kunder, som har fået øjnene op for, hvad JYSK kan tilbyde,” siger Jan Bøgh.

Derudover har JYSK som mange andre virksomheder oplevet et markant løft i onlinesalget. Specielt i lande, hvor store dele af detailhandlen har været lukket helt ned i længere perioder.

Fornuftig indtjening

Resultatet for regnskabsåret er først klar om nogle måneder, men Jan Bøgh forventer, at det ligesom omsætningen vil udvikle sig positivt.

”Coronavirus har resulteret i betydelige ekstra omkostninger på en lang række områder. Omvendt har situationen også gjort, at vi har udsat en række investeringer, fordi vi på grund af nedlukning ikke kunne gennemføre de planlagte aktiviteter, og derfor ikke har ombygget og åbnet så mange nye butikker som planlagt,” siger Jan Bøgh.

På den baggrund forventer han, at indtjeningen vil lande på et fornuftigt leje, som yderligere vil styrke JYSKs muligheder for at investere i det nye finansår og komme tilbage på et normalt aktivitetsniveau.

Mens JYSK således ”kun” åbnede 106 nye butikker i regnskabsåret 2019/20, planlægger JYSK at speede op i indeværende regnskabsår og åbne over 150 nye butikker inden 1. september 2021.

Udfordrende år

Samtidig understreger Jan Bøgh dog, at en konsekvens af coronakrisen kan blive, at det nye regnskabsår bliver endnu mere udfordrende end det foregående.

”Da de europæiske regeringer har holdt hånden under økonomien, har mange virksomheder ikke for alvor mærket de økonomiske konsekvenser af coronakrisen i det seneste regnskabsår. Jeg forventer, at det i højere grad vil ske i år, og hvis arbejdsløsheden for alvor stiger, får det selvfølgelig konsekvenser for forbruget. Det vil også kunne mærkes i JYSK,” siger Jan Bøgh.

Han hæfter sig dog ved, at JYSK generelt har vist sig som en meget robust virksomhed i krisetider, fordi JYSK er kendt for et godt tilbud.

Fakta

  • JYSK præsenterer ny rekordomsætning på 30,5 milliarder kroner.
  • Omsætningen er 7,6 procent højere end for regnskabsåret 2018/19.
  • JYSK forventer at åbne 150 nye butikker inden 1. september 2021.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer