mandag 22. juli 2024
ForsideEngroshandel og detailhandelEnergiselskaberNu får Sønderborg nye hurtigladestandere til elbiler

Nu får Sønderborg nye hurtigladestandere til elbiler

Den 1. juli 2020 vil energiselskabet OK etablere to nye hurtigladestandere til elbiler i Borgen Shopping i Sønderborg. Det vil i første omgang være gratis for centerets gæster at oplade elbilen, sådan skriver OK i en pressemeddelelse.

De fleste bilejere kender sikkert synet af en klassisk OK-tankstation med standere til benzin og diesel – ofte placeret tæt på en Coop-butik. Vores biler kommer i fremtiden til at køre på et bredt udvalg af alternative drivemidler, blandt andet el.

Det betyder blandt andet, at man i fremtiden kommer til at lade sin elbil flere forskellige steder – ikke kun på tankstationen, men f.eks. også i shoppingcenteret, som det nu bliver muligt i Sønderborg.

Samarbejde med det lokale handelsliv

De nye muligheder og teknologier er interessante for OK, som igennem et stærkt samarbejde med Brugsforeningen for Als og Sundeved og Borgen Shopping har fået mulighed for at etablere to hurtigladestandere i P-kælderen under centeret, der ligger centralt i Sønderborg. For brugsforeningen er det et spændende tiltag for at følge udviklingen og efterspørgslen på en effektiv ladeløsning tæt på en af deres butikker.

”I brugsforeningen er vi meget optaget af at tage ansvar for klimaet og CO2-aftrykket sammen med vores kunder, og vi forventer, at flere af vores kunder i fremtiden kommer i elbil, når de skal på indkøb. Det vil vi gerne være med til at understøtte, og vi glæder vi os til at se, hvordan kunderne tager imod de nye ladestandere. Vi har allerede en smule erfaring med forskellige løsninger ved andre af vores butikker, men det er første gang vores kunder får hurtigladestandere til rådighed, og det er vi rigtig glade for, specielt på en så central placering midt i Sønderborg,” siger Direktør for brugsforeningen for Als og Sundeved Lars G. Andersen.

Skræddersyet til indkøb

Den gradvise omstilling i bilparken vil kræve massive investeringer i infrastrukturen i de kommende år, og omstillingen kommer til at påvirke hele bybilledet og trafikmønsteret i de danske byer.

Den løsning til elbiler, som OK har levereret til centeret i Sønderborg, er skræddersyet til lige præcis at stå i et indkøbscenter, hvor kunderne typisk opholder sig i længere tid end på tankstationen.

”I OK vil vi gerne tilbyde vores kunder de løsninger, som de efterspørger. Det er efterhånden nogle år siden, vi udviklede vores første el-ladestander, og vi har siden oplevet en stigende efterspørgsel på forskellige ladeløsninger fra både vores kunder og vores netværk af forhandlere,” siger Produktchef for E-mobilitet i OK Thor Folmann Krarup og fortsætter: ”Ladestanderne, vi sætter op i Sønderborg, er såkaldte hurtigladestandere og de første af sin slags i OK-kæden. Vi ser det som en spændende mulighed for at introducere en skræddersyet løsning til opladning af elbiler på en spændende placering midt i en større by.”

Fakta om hurtigladestandere fra OK

  • Har en kapacitet på 50 kW DC, som dog er afhængig af batteri og biltype.
  • Hver hurtigladestander kan oplade en elbil ad gangen.
  • En elbil kan oplades til en rækkevidde på maksimum 100 km. på ca. 30 min.
  • Har to typer udtag, som passer til standarderne CCS2 og CHAdeMO
ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer