mandag 22. juli 2024
ForsideEngroshandel og detailhandelSupermarkederNu klippes snoren til Netto ved Bygholm Bakker

Nu klippes snoren til Netto ved Bygholm Bakker

Efter seks måneders intensivt arbejde og en byggeplan, der er blevet fulgt til punkt og prikke, gør Netto klar til at byde kunderne indenfor i den helt nye Grønne Netto ved Bygholm Bakker i det vestlige Horsens torsdag d. 17. december kl. 08.00. En åbning, der lige som mange andre begivenheder, bliver præget af Covid-19.

Det var med en vis portion spænding, at byggeriet ved Bygholm Bakker gik i gang i forsommeren, for den nye butik var – og er – den allerførste grønne dagligvarebygning i Danmark.

Opført i genanvendelige materialer, konstrueret i træ og beklædt med en imponerende facade er butikken et nytænkende, mere bæredygtigt byggeri med respekt for både natur, miljø og lokalsamfund.

– Jeg håber, at de lokale i Horsens synes om vores nye, Grønne Netto. Vi er stolte af resultatet, for vi er bevidste om det særlige ansvar, vi har over for både klimaet og samfundet omkring os, og vi tror på, at den her måde at opføre butikker på kommer begge dele til gode, siger Michael Løve, direktør i Netto, i en pressemeddelelse.

Butikken er opført efter Nettos nye butikskoncept, som så dagens lys i 2018. Foreløbig har knap 200 butikker fået et gennemgribende løft af både indretning, look-and-feel, og med et øget fokus på sunde alternativer er de indvendige rammer på plads. Med et færdigt byggeri, hvor størstedelen af materialerne let kan fjernes og genanvendes, starter Netto nu en ny rejse med en ambition om en mere bæredygtig forretning.

Covid-19 præger åbningsdagen

I Netto tilskriver traditionen, at butiksåbninger altid markeres med en stor fest og lidt ekstra kunder i butikken. Men i lyset af det øgede smittetryk bliver anderledes åbningsdag end normalt.  

Butikschef, Bo Hovedskov Nielsen, glæder sig alligevel til at vise Den Grønne Netto frem på trods af, at åbningen ikke bliver helt som håbet.

– Selvom omstændighederne ikke tillader en stor åbningsdag, så har vi knoklet for, at butikken står knivskarpt. Vi glæder os i hvert fald til at vise den frem, og ligesom i alle andre Netto’er sørger vi for, at sikkerheden er i top, når vi åbner. Der er styr på alle retningslinjer, siger Bo Hovedskov Nielsen.

Bygget til DGNB Guld-certificering – store energigevinster ved ny bygningskonstruktion

Facaden på de nye Netto-butikker bliver opført i let adskillelige trækonstruktioner, der er skabt til genbrug. Taget består af dansk produceret limtræ – et helt bevidst materialevalg, som har minimeret miljøpåvirkningen under fremstilling. Og de store vinduespartier, der pryder indgangspartiet, trækker dagslyset langt ind i butikken.

Udstyret med solceller på taget og et særligt energianlæg er butikken delvist selvforsynende med energi. Det gør butikken i stand til at bruge så lidt energi som muligt, og den energi, den trods alt bruger, er grøn strøm, som primært kommer fra vedvarende energiproduktion – blandt andet strøm fra Nettos egne solceller, som gemmes i et stort batteri.

Det er blot nogle af de elementer, der har sikret butikken en DGNB Guld-certificering. Det er den mest anerkendte miljø- og klima certificering, som findes, og kravene er meget høje for at opnå guld-niveauet.

– Vi vil give vores kunder den bedste indløbsoplevelse, og vi glæder os over, at det nu kan lade sig gøre i en butik, der i høj grad gør en forskel for klimaet. Vi har brugt mange ressourcer på at udtænke denne butik, og forhåbentlig kan det inspirere til, hvordan nye dagligvarebutikker kan designes mere klimavenligt i Danmark, siger Michael Løve.

Vigtige partnere  

Udviklingsselskabet Innovator er en mangeårig samarbejdspartner for Netto og har stået for opførelsen af Den Grønne Netto. 

– Vi er stolte over at være en del af en grøn, innovativ nyskabelse af, hvordan en miljørigtig og bæredygtig dagligvarebutik kan se ud. Vores tekniske folk har sammen med Nettos byggeafdeling lagt utallige timer i at finde de rigtige løsninger, der kombinerer miljømæssige, sociale og økonomiske hensyn, så rammerne for en DGNB Guld certificeret butik nu kan se dagens lys, udtaler Morten Lykke, administrerende direktør hos Innovater.

Det er C.F. Møller Architects, der har slået stregerne til byggeriet i Bygholm Bakker. Arkitektvirksomheden hører til blandt Skandinaviens førende med projekter i hele norden og er funderet i innovation og nordiske værdier.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

FAKTA

– Butikken bliver DGNB Guld-certificeret

– Størstedelen er konstrueret i træ i stedet for beton for at minimere klimapåvirkningen

– Bygningens elementer og mekaniske samlinger gør dem let at genanvende

– Sedum-taget bidrager til varmelagring og nedkøling i butikken

– Solceller og nyt energianlæg gør butikken delvist selvforsynende

– Store vinduespartier sikrer dagslys i butikken

– Forbedret luftkvalitet og et sundt indeklima

– Mulighed for opladning af el-biler.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer