mandag 22. juli 2024
ForsideEngroshandel og detailhandelTelekommunikationHuawei køber halvfems smartphone-patenter af Blackberry

Huawei køber halvfems smartphone-patenter af Blackberry

Huawei har netop købt halvfems smartphone-patenter af telekommunikationsvirksomheden Blackberry. Det bekræfter både Blackberry og den amerikanske varemærke- og patentstyrelse, US PTO.

De patenter, som Huawei har købt, dækker over en række forskellige smartphone-teknologier, der bl.a. tæller sikkerhedsrelaterede patenter og basale smartphone-funktionaliteter – eksempelvis hvordan tekst præsenteres alt efter telefonens orientering, m.m.

Overdragelsen af patenterne skete allerede d. 23. december, 2020. En talsperson fra Blackberry oplyser i forbindelse med salget, at der er tale om et ”engangssalg”, der omfatter patenter udstedt i USA, og at det udgør en meget lille del af de patenter, som virksomheden ejer.

Med ejerskab over mere end 85000 patenter og mere end 96000 ansatte i forskning og udvikling (ca. 49% af de ansatte), er Huawei en af verdens største patentejere.

Bl.a. investerer virksomheden årligt mere end 10% af sin omsætning i forskning og udvikling. Alene over de sidste ti år har det resulteret i forsknings- og udviklingsinvesteringer for knap 570 mia. kr., sådan skriver Huawei i en pressemeddelelse.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer