torsdag 12. maj 2022
ForsideInformation og kommunikationDigitalt bureauSådan har corona påvirket det københavnske boligmarked

Sådan har corona påvirket det københavnske boligmarked

Coronaperioden har i den grad givet travlhed på det københavnske boligmarked. Ejendomsmægler mangler boliger at sælge og køberne har fået nye ønsker.

Med coronaen fulgte en masse dommedagsprofetier over økonomien. Nogle af dem holder stik, mens andre har taget en overraskende drejning. Blandt de sidste er udviklingen på det københavnske boligmarked. I stedet for faldende boligpriser, er der mangel på boliger til salg i hovedstaden. 

“Da pandemien kom snakkede økonomerne om faldende boligpriser og faldende boligsalg, men det er gået helt anderledes. Efter foråret i 2020 ville mange ud og realisere deres boligdrømme og søge efter noget nyt. I krisetider er det naturligt at søge sikkerhed. Og det vil investeringer i mursten altid være. Det betyder, at boligpriserne og salget går strygende. Vi mangler faktisk boliger at sælge,” fortæller Nicolai Cederholm, der er medindehaver af home Ørestad og home Amagerbro – Islands Brygge. 

Udviklingen har sendt den gennemsnitlige kvadratmeterpris opad. 

Gennemsnitlig kr./m²

Sådan har corona påvirket det københavnske boligmarked

Grafik: Home Amagerbro – Islands Brygge Kilde: Boligsidens Markedsindeks

Hent data: https://www.boligsiden.dk/markedsindeks?statisticType=SalesPricePerSquareMeterIndexed&areas=a1&areas=r1084&propertyTypes=HouseAndTerraceHouse&tab=graph

Lavet med Datawrapper: https://www.datawrapper.de/_/xhIxR/

Køberne har fået nye ønsker

Coronaen har ikke kun påvirket priserne på boligmarkedet. Også købernes ønsker til deres nye bolig har forandret sig, forklarer Nicolai Cederholm. “Der har været et tydeligt skift i købernes ønsker. Flere søger mod udkanten af byen for at få mere ro, hvor man også får mere bolig for pengene. Hjemmekontorer står højt på ønskelisten,” siger han i en pressemeddelelse.

Interaktiv grafik

Medier er velkomne til at embedde den interaktive grafik på eget website. Brug følgende embed-kode: 

<iframe title=”Gennemsnitlig kr./m² ” aria-label=”Grouped Column Chart” id=”datawrapper-chart-xhIxR” src=”https://datawrapper.dwcdn.net/xhIxR/1/” scrolling=”no” frameborder=”0″ height=”267″></iframe><script type=”text/javascript”>!function(){“use strict”;window.addEventListener(“message”,(function(a){if(void 0!==a.data[“datawrapper-height”])for(var e in a.data[“datawrapper-height”]){var t=document.getElementById(“datawrapper-chart-“+e)||document.querySelector(“iframe[src*='”+e+”‘]”);t&&(t.style.height=a.data[“datawrapper-height”][e]+”px”)}}))}(); </script>

ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer