fredag 8. december 2023
ForsideKultur, forlystelser og sportMuseerKom til fest for de døde på Moesgaard

Kom til fest for de døde på Moesgaard

I weekenden 31. oktober og 1. november inviteres børn og voksne til en farverig fest, når der fejres De Dødes Dag på Moesgaard Museum. De Dødes Dag er en stor højtid i Mexico, hvor man mindes og ærer familiens afdøde slægtninge, sådan skriver Moesgaard Museum i en pressemeddelelse.

Moesgaard Museum fejrer hvert år De Dødes Dag med en fest for de døde, og i år er ingen undtagelse. Både lørdag 31. oktober og søndag 1. november vil museet være pyntet op, og der vil være mulighed for at høre mexicansk livemusik, spise mexicansk mad i museumscaféen og høre familie-fortællinger om døden.

Program for begge dage:

Mexicansk livemusik

Kl. 13:00 – 13:45
Kl. 14:15 – 15:00
Den mexicanske mariachi Julian Maraboto byder på mexicansk sang og musik.

Korte familie-fortællinger om døden

Kl. 09:30 – 15:30 (hver halve time)
Tag med Moesgaards formidlere og hør spændende fortællinger i udstillingerne. I Mexico mindes man hvert år de døde med en stor fest, Dia de los Muertos. Hvordan har vi mindet de døde i Danmark? Kom og hør mere om både nutid og fortid. Og hør om at give mad til de døde, hvordan de kan vise vej, og hvad der skal ofres for at ære dem. Det er gratis at høre de korte familie-fortællinger om døden, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd. Der er fortællinger hver halve time – varighed ca. 20 minutter.

Animationsfilm i auditoriet

Kl. 11:00
Se den familievenlige animationsfilm om De Dødes Dag i Mexico og drengen Miguels utrolige rejse til de dødes rige. Det er gratis at se filmen, men da der er begrænset antal pladser, skal der bestilles billet på forhånd.

Mexicansk mad i caféen

Moesgaards museumscafé serverer lækker mexicansk mad til at fuldende den mexicanske højtid. 

Læs mere på https://www.moesgaardmuseum.dk/

Billetter til de korte familie-fortællinger om døden og filmforevisningerne kan bestilles på https://shop.moesgaardmuseum.dk/

Der skal løses entrébillet til Moesgaard Museum for at deltage i aktiviteterne eller besøge caféen. Entrébilletter skal ligeledes bestilles online på forhånd grundet Covid19-situationen. Børn under 18 år har gratis entré, men skal også bestille billet.Bestil entrébilletter på https://shop.moesgaardmuseum.dk/billetter

Lidt info om Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Moesgaard Museum
Moesgård Allé 15
8270 Højbjerg

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer