mandag 22. juli 2024
ForsidePengeinstitut- og finansvirksomhed, forsikringBankerDanske bankkunder forventer at bruge mange penge på julen

Danske bankkunder forventer at bruge mange penge på julen

En ny forbrugerundersøgelse foretaget af den finske bank Ferratum Bank viser, at næsten hver femte af bankens danske kunder i undersøgelsen forventer at bruge mellem 9.000 og 11.000 kr. på julen.

To gange om året udgiver den finske bank Ferratum Bank en forbrugerundersøgelse baseret på svar fra deres kunder. Banken kalder de to undersøgelser for hhv. sommerbarometeret og julebarometeret. Dette års julebarometer er den 13. af sin slags, og fokus er i år på forbrugeradfærd under Corona-pandemien.

Årets undersøgelse ser blandt andet nærmere på den pandemi-prægede julehøjtid, vi går ind i, hvad pandemien betyder for danskernes forbrug, og hvad pandemien har betydet for danskernes forbrugeradfærd. Næsten 20.000 husstande fra bankens kunder i 12 lande, inklusiv Danmark, har deltaget i undersøgelsen.

Klar til forbrugsfest

Især tallene omkring danskernes forventede juleforbrug springer i øjnene. Det gør de, da næsten hver femte af Ferratums danske bankkunder svarer, at de forventer at bruge mellem hele 9- og 11.000 kr. på julen i år. Tallene må især vække glæde i detailhandlen rundt om i landet. Det skyldes nemlig, at efter dagligvarer, så er tre af de ting, som de danske respondenter vil bruge flest penge på hen over julen – både til en selv og som gave – vintertøj, sko og ting til hjemmet.

På trods af at online shopping i de senere år har vundet stort indpas, så foretrækker over halvdelen af de adspurgte danskere at gøre deres gøremål fysisk – dog først når pandemien har lagt sig, og samfundet vender tilbage til normalen. Så den fysiske detailhandel skal ikke glæde sig alt for tidligt.

Finansieringen af hele forbrugsfesten er på plads for mange af Ferratums danske bankkunder, da næsten halvdelen af de adspurgte svarer, at de vil finansiere deres juleforbrug gennem deres opsparing.

Udlandsrejserne måtte vige for Corona-pandemien

Da 2020 begyndte, havde de fleste danskere sikkert gjort sig nogle tanker og overvejelser om, hvor de ville rejse hen i løbet året. Nogen havde måske endda allerede planlagt en specifik rejsedestination. Men medmindre man var afsted på eksempelvis skiferie i årets første måneder, måtte mange danske desværre sande, at deres rejseplaner ikke blev til noget alligevel grundet COVID-19. Over halvdelen af de adspurgte danske respondenter i Ferratums undersøgelse svarer, at de havde planlagt at købe en rejse til udlandet, men at købet blev forhindret grundet pandemien.

Men hvad er så det vigtigste, man kan foretage sig i julen ovenpå et år, hvor man ikke kunne komme afsted på en udlandsrejse? For Ferratums bankkunder er det at tilbringe tid med familien. 63% af respondenterne svarede nemlig, at det vigtigste for dem i løbet af julen er at tilbringe tid sammen med deres nærmeste, sådan skriver Ferratum Bank i en pressemeddelelse.

Lidt mere om Ferratum Bank

Ferratum Oyj og dets datterselskaber udgør Ferratum Group, en FinTech virksomhed, der udvikler og driver en omfattende databaseret verdensomspændende finansiel platform for lån og banktjenester. Ferratum blev grundlagt i 2005, og hovedkvarteret ligger i Helsinki, Finland. Ferratum driver forretning i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Asien og Australien.

Som pioner inden for digitale lånetjenester har Ferratum cirka 560.000 aktive kunder og tilbyder en omfattende produktportefølje til forbrugere, der kan ansøge om en kredit på mellem 25 og 20.000 EUR. Ferratum tilbyder også tilbagebetalingslån til små virksomheder på op til 350.000 EUR med betalingsbetingelser på 6 til 24 måneder.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer