mandag 22. juli 2024
ForsideServicebranchenAsbest fortsætter med at udgøre en trussel: Nyt luftrensningsfilter fra SafeLife fjerner...

Asbest fortsætter med at udgøre en trussel: Nyt luftrensningsfilter fra SafeLife fjerner 99 procent af luftbårne asbestpartikler

Ventilations- og brandsikringsspecialisten, SafeLife, har udviklet et luftrensningssystem, der betydeligt reducerer mængden af asbestpartikler i luften. Et vigtigt skridt, da asbest er stadig et problem i forbindelse med nedrivning og renovering af ældre bygninger.

Asbest udgør stadig en betydelig sundhedsrisiko for personer, der arbejder med ældre byggerier, hvor asbest kan gemme sig. Ifølge Fagbladet 3F, anslår eksperter at det tidligere populære byggemateriale stadig findes i godt en tredjedel af alle bygninger og i omkring 1-1,5 millioner gamle eternittage herhjemme. Dengang gjorde dets brandhæmmende egenskaber, at materialet blev anvendt i alt fra røgisolering og rørforbindelser til facade- og tagplader.

Det der gør det svært at håndtere asbest, er dets sammensætning af mikroskopiske partikler og en molekylær struktur, der gør det udfordrende at rense luften effektivt. Men en forespørgsel om netop en løsning til asbest har fået SafeLife til at udvikle et nyt luftrensningsfilter, kendt som Hurricane One, der skal være med til at imødekomme udfordringen.

– Det er afgørende at håndtere asbest på en forsvarlig måde og minimere spredningen af partiklerne i luften, så det ikke går ud over sundheden hos de faggrupper, der er i tæt kontakt med det. Det var vores motivation for at starte med at udvikle vores egen løsning, forklarer Nikolaj Andersen, der er Sales Manager hos SafeLife.

Bygger på eksisterende løsning

Løsningen udspringer fra virksomhedens allerede eksisterende luftrensningssystemer, der allerede renser og destruerer støvpartikler, røg og luftbårne bakterier ved hjælp af kold plasma-teknologi (CP-teknologi). Dette sikrer, at partiklerne og deres DNA-strenge bliver ødelagt og ikke kan sprede sig i rummet.

– I dag findes der allerede maskiner til håndtering af asbest hos skadeservice, men da asbest udgør en alvorlig sundhedsfare, er det vigtigt at udvikle og teste de rette teknologier. Da vi har et rensningsprodukt beregnet til brandskader og mug, tænkte vi hvorfor ikke asbest? Nu står vi klar med et filter, som opfanger nær 99 procent af asbestpartiklerne. Det er banebrydende, fortæller Nikolaj Andersen.

Asbest fortsætter med at udgøre en trussel: Nyt luftrensningsfilter fra SafeLife fjerner 99 procent af luftbårne asbestpartikler
De nye filtre stammer fra eksisterende kold-plasma teknologi, der sikrer at partikler og deres DNA-strenge bliver ødelagt og ikke kan sprede sig i rummet. Foto: Safevent.

Mere effektiv rensning

Forespørgslen på den nye løsning opstod hos en eksisterende kunde i Norge, hvor der er et stigende fokus på miljøbevidste byggerier. Noget som allerede er velintegreret i Danmark og konstant er i udvikling herhjemme. Men det betyder også at der er udsigt til flere nybyggerier og renoveringer af ældre bygninger, hvor der kan gemme sig asbest.

– Primært var vores fokus på skadeservice- og rengøringsvirksomheder, da det er vores normale segment. Men det stod hurtigt klart for os, at flere brancher manglede en løsning der kunne bistå, når asbest i luften var involveret. Og her kan vi være med til at forbedre forholdene, forklarer Nikolaj Andersen.  

Det gælder også tidshorisonten, der bliver mindre takket være Hurricane Ones kapacitet på 1200 m³ i timen. Den forhøjede kapacitet kommer til at optimere rensningsprocessen. En rensningsproces der normalt vil det tage en uge, forventer Nikolaj Andersen kan gøres på tre til fire dage.

Filtrene er testet og godkendt til asbestbrug af den tyske filterproducent, Riensch & Held, i henhold til EN 1822 og ISO 29463 certificeringer.

Fakta SafeLife

SafeLife er søsterselskab til Safevent og arbejder med ventilations- og brandsikringssystemer. Virksomheden tilbyder innovative løsninger og produkter til at sikre optimal luftkvalitet og sikkerhed i forskellige bygningsmiljøer. Deres ekspertise omfatter luftrensningssystemer, brand- og røgventilation, samt håndtering af farlige partikler som asbest. SafeLife er dedikeret til at levere effektive og pålidelige løsninger, der opfylder de strenge standarder for bygnings- og arbejdsmiljøsikkerhed. SafeLife stræber efter at skabe sunde og sikre indendørsmiljøer gennem deres avancerede teknologier og ekspertise inden for ventilation og brandsikring. Læs mere her: https://www.safe-life.dk.

Yderligere information

Kontaktperson: Nikolaj Andersen, Sales Manager, SafeLife, tlf.: 21 62 82 41, mail: nca@safevent.dk

Presseservice: Mads Kaasgaard, Public Image, tlf.: 2077 6140, mail: mads@publicimage.dk

Kilde til 3F: https://fagbladet3f.dk/artikel/professor-asbest-er-en-trussel-mod-folkesundheden

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer