onsdag 12. januar 2022
ForsideServicebranchenDen fantastiske historie om ISS

Den fantastiske historie om ISS

ISS er en af verdens førende facility servicevirksomheder, og det skyldes en over 100 år lang historie hvor mennesket har været i fokus. ISS var en af de første virksomheder der for alvor satte medarbejderen i fokus, og forstod, at trivsel og godt arbejdsmiljø, kunne skabe grundlaget for effektive og glade medarbejdere.  

Den første grundsten bliver lagt  

I 1901 bliver den første grundsten i ISS lagt da manufakturgrossisten Marius Hogrefe køber det lille vagtselskab: Kjøbenhavn-Frederiksberg Nattevagt. Efter nogle få år, købte den ambitiøse advokat C.L. David sig ind i selskabet og så startede eventyret der skulle vise sig at blive til en af verdens største facility servicevirksomheder den dag i dag.  

Allerede her i den spæde start bliver frøet om at fokusere på mennesket sået. Dette vokser op og springer ud i 1934, da datterselskabet Det Danske Rengøringsselskab bliver stiftet, og det formede sig som vi i dag, som det brand vi kender som ISS. Her fylder virksomheden det tomrum der opstår mellem nattevagterne og kontorarbejderne, med rengøring. På den måde er bygningerne aldrig ubemandede. Her bliver ideen om facility service født, og ISS bliver til det som vi kender i dag.  

Revolutionerende HR under 2. verdenskrig  

ISS har altid haft et stærkt fokus på medarbejdernes trivsel og dette bliver endnu mere tydeligt under 2. verdenskrig. En af verdens første HR-chefer bliver ansat, Gerda Buhl, og hun skaber blandt andet en velfærdsordning for socialt udsatte medarbejdere.  

Dette er et fokus der er blevet ved frem til i dag og som stadig præger ISS som virksomhed. ISS forstår at glade, stolte medarbejdere der trives i sit job, er vejen frem til et godt resultat. At fokusere på medarbejdernes trivsel styrker det endelige produkt, og har bidraget til at virksomheden kunne vokse til det den er i dag.  

En international virksomhed  

I 1960erne kommer der nye kræfter ind, der viderefører den oprindelige tankegang, men puster nyt liv i en entreprenørånd og fokus på innovation, som præger virksomheden den dag i dag. I tillæg bliver ISS i 1960erne en international virksomhed og opretter særlige uddannelsesprogrammer for ledere.  

I 1980erne bliver ISS en global virksomhed og i løbet af 90erne og 00erne står innovation for alvor på menuen. Sammen med de traditionelle grundværdier om menneskets værd, bliver innovation inden for sikkerhed og rengøring en vigtig brik i ISS som global koncern. “The ISS Way” bliver indført i 2008 og fokuserer på kundefokus, læring af ledelse for at styrke båndet mellem virksomhed og medarbejdere, IFS-strategien og en lokal tilgang. Denne strategi bruger ISS stadig den dag i dag for at vækste virksomheden. I 2014 bliver ISS børsnoteret med stor succes.

480.000 medarbejdere og mere end 200.000 kunder

I dag er ISS stadig en global virksomhed i vækst. Virksomheden bærer i stor grad stadig præg af den grundlæggende værdi. I dag har virksomheden 480.000 medarbejdere og mere end 200.000 kunder globalt. Engagerede medarbejdere er stadig virksomhedens største fokus, og bidrager til at sikre gode resultater og glade kunder, såvel som medarbejdere, efter mere end 100 års fremgang på markedet.   

ISS eksisterer i dag i over 70 lande, har en omsætning på 73,5 milliarder kroner årligt og yder facility services til private og offentlige organisationer verden over med stor succes. 

ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer