fredag 21. juni 2024
ForsideEngroshandel og detailhandelBilimportørerHyundai leverer fuldt elektrisk let erhvervskøretøj til Iveco

Hyundai leverer fuldt elektrisk let erhvervskøretøj til Iveco

Hyundai Motor Company og Iveco Group (EXM: IVG) offentliggjorde i dag, at de har indgået en aftale om levering af et fuldt elektrisk let erhvervskøretøj baseret på Hyundais Global eLCV-platform, som skal sælges i Europa under brandet IVECO. Det nye køretøj bliver en del af Iveco Groups sortiment af lette erhvervskøretøjer og skal sammen med den ikoniske IVECO Daily styrke koncernens udvalg af lette erhvervskøretøjer.

Hyundai Motor og Iveco Group indledte deres partnerskab i marts 2022 og har siden opnået gode resultater med brintdrevne erhvervskøretøjer, herunder med den fælles udvikling af eDAILY FCEV og lanceringen af bybussen E-WAY FCEV. Den nye aftale indebærer ikke kun en udvidelse af partnerskabet, så det nu omfatter en bredere vifte af miljøvenlige modeller, men understreger også de to virksomheders fælles engagement i at fremskynde overgangen til kulstofneutral transport.

Det nye IVECO-brandede køretøj bliver den første eksportmodel baseret på Hyundais nye Global eLCV-platform (All-Electric Light Commercial Vehicle), en specialiseret global platform for elektriske køretøjer udviklet til erhvervskøretøjer med en totalvægt fra 2,5 til 3,5 tons. Den innovative platform, som benytter Hyundais nyeste teknologi til næste generation af batteridrevne elektriske køretøjer, er designet med lavt gulv, hvilket øger brugervenligheden ved lastning og transport. Platformen er udviklet til at opfylde fremtidige behov for specialbyggede elektriske køretøjer.

Inden for rammerne af partnerskabet vil Hyundai fremstille og levere IVECO-brandede chassiser med førerhus til det europæiske marked, og Iveco Group skal stå for lokalt at tilpasse og distribuere de komplette køretøjer gennem sine egne salgskanaler. Iveco Groups nye model baseret på Hyundais Global eLCV-platform lanceres på dette års IAA Transportation 2024, som afholdes fra 16.-22. september 2024 i Hannover i Tyskland.

Hyundai leverer fuldt elektrisk let erhvervskøretøj til Iveco

Ceremonien i forbindelse med underskrivelsen af leveringsaftalen, der fandt sted i Sydkoreas hovedstad, Seoul, blev overværet
af Jaehoon Chang, President og CEO for Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice President og Head of Global
Commercial Vehicle & Hydrogen Business hos Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO for Iveco Group, og Luca Sra,
President, Truck Business Unit hos Iveco Group.

Luca Sra, President, Truck Business Unit hos Iveco Group, udtaler: “Det unikke partnerskab mellem Iveco Group og Hyundai Motor Company tager endnu et væsentligt skridt fremad. Lanceringen af dette nye fuldt elektriske køretøj er særligt spændende for det europæiske marked, hvor distribution og levering i byer og forstæder er afgørende opgaver for logistikoperatører. Vi er overbeviste om, at denne aftale ikke kun vil styrke vores modeludvalg og vores forhold til Hyundai, men også bane vejen for fortsatte samarbejdsprojekter, der fremmer et mere bæredygtigt samfund.”

“Vi er glade for at kunne udvide partnerskabets produktsortiment yderligere ved at udnytte vores nye platform for fuldt elektriske lette erhvervskøretøjer,” tilføjer Ken Ramírez i en pressemeddelelse, Executive Vice President og Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business hos Hyundai Motor Company. “Vi tror på, at kombinationen af vores Global eLCV-platform og Iveco Groups ekspertise på det europæiske marked kommer til at udgøre en transformativ kraft på markedet for lette erhvervskøretøjer, som vil bidrage til at skabe en kulstofneutral fremtid i Europa.”

Om Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company blev grundlagt i 1967 og er repræsenteret i over 200 lande. Virksomheden har mere end 120.000 medarbejdere, som er dedikeret til at tackle hverdagens transportudfordringer verden over. Med udgangspunkt i brandets vision om ‘Progress for Humanity’ er Hyundai Motor i gang med at sætte yderligere skub i koncernens omstilling mod at blive udbyder af smarte transportløsninger. Virksomheden investerer i avancerede teknologier som robotteknologi og Advanced Air Mobility (AAM) med henblik på at skabe revolutionerende transportløsninger, samtidig med at den arbejder for åben innovation i forhold til fremtidens transport. Med en bæredygtig fremtid for kloden som mål vil Hyundai fortsætte sine bestræbelser på at lancere nulemissionskøretøjer udstyret med brancheførende brint- og eldriftsteknologier.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer