tirsdag 31. januar 2023
ForsideAndre serviceydelserErhvervsorganisationerSMVdanmark: Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

SMVdanmark: Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Den øgede kontrol med virksomhedernes betaling af skatter og afgifter skal rettes mod de virksomheder og de områder, hvor man ved, der ofte forekommer fejl og svindel. Lovlydige virksomheder skal ikke belastes med yderligere kontrol, mener SMVdanmark, der også peger på, at det hovedsageligt er selskaber uden aktivitet, der står for hovedparten af svindlen.

Skatteministeren har meldt ud, at der frem mod 2024 skal ansættes 1.000 ekstra medarbejdere til at øge skattekontrollen af virksomhederne.

”Vi er glade for, at den øgede skattekontrol ikke bare smører smørret tyndt ud på brødet, så alle de mange lovlydige virksomheder skal besværes unødigt, men at de ekstra ressourcer bliver rettet mod de virksomheder og brancher, hvor der erfaringsmæssigt forekommer snyd. Dette såkaldte risikobaserede tilsyn bør være en byggesten i skattekontrollen, så der sættes ind dér, hvor det giver mening,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

Hun nævner fx pizzeriaer, kiosker og frisører, der ikke tager dankort og ikke har mobilepay som områder, det er fint, at kontrollen ser på.

”Der er desværre virksomheder, der snyder, men det er de få, der ødelægger det for de mange lovlydige. De virksomheder, der snyder bevidst, står for næsten halvdelen af skattegabet, som er forskellen på de skatter, der skal betales og dem, der rent faktisk bliver betalt. Og omtrent to tredjedele af momsgabet stammer fra dem, der bevidst snyder. Desuden er det i høj grad virksomheder uden ansatte eller uden omsætning, der svindler. Her bør skattekontrollen rette øjnene hen,” siger hun og fortsætter:

”Men på et overordnet niveau ved vi, at mange virksomheder gør deres bedste for at overholde reglerne, og i EU-perspektiv har Danmark i øvrigt nogle af de skrappeste krav til revision. Så det er godt, at der lægges op til, at de små og mellemstore virksomheder vejledes, og snyderne straffes.”

Hun efterlyser dog enklere regler.

”Ofte er det slet ikke virksomhedernes hensigt at snyde, men skattelovgivningen er indviklet. Jeg mener, at der ud over en styrket kontrolindsats for virksomheder, der snyder, er behov for en forenklet skattelovgivning og en forbedret vejledning,” siger hun i en pressemeddelelse.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer