lørdag 23. september 2023
ForsideAgenturhandelFestool KickbackStop på intelligente dyksave, bore- og skruemaskiner

Festool KickbackStop på intelligente dyksave, bore- og skruemaskiner

Festools banebrydende teknologi KickbackStop gør det muligt at arbejde i højt tempo og med ekstra kraftfulde maskiner. En højere kvalitet i arbejdet kan kombineres med højere tempo og sikkerhed, fordi nogle af de farligste situationer på værksteder og byggepladser kan afværges på forhånd med den nye KickbackStop-teknologi.

Den nye generation af akku dyksave og akku bore- og skruemaskiner QUADRIVE fra det tyske kvalitetsbrand Festool er kraftfulde og giver høj performance i selv de mest krævende arbejdsopgaver. Derudover er de forbedret med det intelligente KickbackStop, der minimerer risikoen for arbejdsulykker. 

Mindre klinge øger hastigheden

Festools akku dyksav TSC 55 K er allerede en klassiker og kendt for at være håndværkernes favoritsav.

Nu kommer den i en forbedret udgave. Med den nye savklinge-tykkelse på 1,8 mm kan saven arbejde sig gennem materialet ekstra hurtigt og stadig på en måde, der er ergonomisk korrekt.

”I forhold til den traditionelle klinge på 2,2 mm kan man save den samme distance på den halve tid med 1,8 mm-klingen,” siger Festools Head of Sales & Marketing DK Michael Petræus i en pressemeddelelse.

Saven stopper på millisekunder

Samtidig har den nye version af akku dyksav TSC 55 K KickbackStop-teknologien, som reducerer risikoen for arbejdsulykker. Savklingen på den nye akku dyksav TSC 55 K stopper hurtigere, end man kan nå at blinke med øjnene. Hvis der opstår et tilbageslag ved savning eller neddykning i emnet, vil det omgående blive registreret af den følekile, der ligger på føringsskinnen eller materialet, der bearbejdes. Maskinen stopper allerede før, den kan nå at springe op.

Derved hindrer man, at en potentiel farlig situation på byggepladser og værksteder kan opstå. 

Kraftfulde bore- og skruemaskiner 

Også Festools nye akku bore- og skruemaskiner QUADRIVE er kraftfulde, alsidige og med fire gear perfekt rustede til enhver arbejdsopgave. Takket være maskinernes avancerede skiftefunktion har man altid det rigtige drejningsmoment og omdrejningstal klar til enhver opgave. Maskinerne er desuden hårdføre og med den kulfri EC-TEC-motorteknologi enormt robuste og udholdende.

Det rigtige moment og sikkerhed indbygget   

”Med et værktøj, der leverer ekstra stor kraft, er det ekstra vigtigt, at KickbackStop’et modvirker vridning af håndleddet, der på et øjeblik kan skabe en farlig arbejdssituation eller give slidskader i håndled ved gentagen belastning,” forklarer Michael Petræus.

En sensor i elektronikken på de nye akku bore- og skruemaskiner QUADRIVE overvåger hele tiden hastigheden i drejebevægelsen og drejevinklen. I tilfælde af en blokering slår maskinen straks fra.

Når håndværkeren mister kontrollen, går det galt

Mistet kontrol ved brug af værktøj eller håndtering af maskiner udgør en væsentlig del af arbejdsulykkerne i de typiske 3F-brancher. I følge bygge- og anlægssektoren udgjorde ulykker som følge af mistet kontrol ved brug af værktøj eller håndtering af maskiner 30 procent i perioden fra 1995-2000.

Blandt de 25 brancher med størst risiko for at blive ramt af en alvorlig arbejdsulykke er de 19 typiske 3F-brancher. Det viser en gennemgang af mere end 200.000 arbejdsulykker, som Fagbladet 3F står bag. Kilde: SIKskole/DTU Byg

De nye dyksave TSC 55 K og de nye akku bore-/skruemaskiner QUADRIVE TPC 18/4 og TDC 18/4 fås fra april 2021 hos autoriserede Festool forhandlere. Yderligere oplysninger og animationsvideoer finder du på www.festool.dk/kickbackstop.

—————————————————

Fakta om TSC 55 K Akku dyksav

Effekt 18 / 36 V

Omdrejningstal i tomgang min-1 2650-3800/5200

Savklinge-diameter 160 mm

Vinkelområde -1° til 47°

Skæredybde 0-55 mm

Skæredybde 45° 43 mm

Tilslutning til støvudsugning Ø 27/36 mm

Vægt 5,3 kg (2×18 V)

4,6 kg (1×18 V)

Sikkerhed KickbackStop

Hurtigbremse

—————————————————————————–

Fakta om QUADRIVE TPC 18/4 akku boremaskine
og TDC 18/4 akku skruemaskiner

Batterispænding 18 V

Omdrejningstal i tomgang (/min) 500, 800, 2.350, 3.600

Maks. drejningsmoment 1. gear (træ/stål) 50 / 75 Nm

Vægt med 4,0 og 5,2 Ah (kg) 1,9 / 2,0

Borepatronens spændvidde (mm) 1,5-13

Klausulering

Akku maskinerne med KickbackStop er i handelen fra april 2021, må omtales tidligst den 16. februar 2021.

Billedmateriale

Billeder krediteres Festool og må benyttes ved omtale af Festool og akku maskiner med KickbackStop.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer