lørdag 22. juni 2024
ForsideAdministrative tjenesteydelser og hjælpetjenesterRengøringFornyet respekt om rengøringsfolk under coronakrisen

Fornyet respekt om rengøringsfolk under coronakrisen

Under coronapandemien, hvor især hospitalspersonale fremhæves som redningsmænd, har også rengøringsfaget opnået mærkbar større agtelse for den ekstra indsats, de yder i øjeblikket. De usynlige helte får fornyet respekt i hele landet, sådan skriver Anders Andersen Rengøring i en pressemeddelelse.

Det er sjældent at du lige ser dem, for de har ofte udført deres arbejde, før dit vækkeur ringer, eller efter du og hele firmaet er gået hjem senere på dagen. Og lige som sundhedspersonalet, der er blevet hyldet de seneste måneder her i coronakrisen – så har det “usynlige” rengøringspersonale også fået en vigtigere rolle end tidligere og det er mange blevet opmærksomme på.

Anders Andersen, der er ejer og grundlægger af firmaet af samme navn, Anders Andersen Rengøring, har mere end 50 års erfaring i rengøringsbranchen. Han oplever, at rollen som kriger mod den allestedsnærværende coronavirus har givet rengøringsfolk og rengøringsbranchen fornyet og forøget respekt.

– I takt med at folk er blevet langt mere opmærksomme på, hvor vigtig ordentlig hygiejne er i kampen mod smitte, er der kommet stor respekt omkring rengøring. Også hos de danske virksomheder er den kontormæssige hygiejne blevet top of mind, så man undgår sygdom, og det er sikkert at komme tilbage på arbejde, udtaler Anders Andersen.

Kunderne går efter kvalitet frem for pris

Rengøringsfolk over hele landet har ydet stor indsats for at opfylde de nye højere rengøringskrav, der er blevet stillet under coronakrisen. Og hvor mange virksomheder førhen ville vælge lavere pris over højere kvalitet, så går virksomhederne nu efter at sikre de mest hygiejniske vilkår for både kunder og ansatte.

– Efter min opfattelse handlede rengøringsmarkedet før coronakrisen 75 procent om prisen og 25 procent om kvaliteten af arbejdet. Vi fokuserer på det sidste, hvilket også er grunden til, at vi i mange år ikke har deltaget i licitationer. Men i år har kvaliteten vundet, og vi har stået sammen i Danmark. Chefernes største drive er jo at få de ansatte trygt tilbage på kontoret hurtigst muligt, og så skal rengøringen være i orden. Det kan vi aflæse på, at vi har hjulpet med rekordmeget ekstra arbejde i maj, fortæller Anders Andersen.

God stemning og ekstra arbejdsglæde trods coronakrisen

Også ude hos rengøringsfolket har coronakrisen givet en øget positivitet i form af mere arbejdsglæde og en større stolthed over faget. En af dem, der kan mærke en forskel, fra før virus og smittetal fyldte mediernes dagsorden, er Henriette Kjerulff Berg, som til dagligt er serviceleder hos Anders Andersen Rengøring og står blandt andet for rengøringen hos Dansk Sygeplejeråd (DSR), hvis medlemmer om nogen kender betydningen af et rent og hygiejnisk arbejdsmiljø, corona eller ej.

– Selv om vi også før corona blev mødt af smil og anerkendelse ude i virksomhederne, er det endnu mere udtalt nu, og der er større interesse og respekt for vores opgave. Vores medarbejdere oplever det som positiv opmærksomhed, og det giver ekstra arbejdsglæde. Der er en fantastisk stemning, og vi står sammen både som team og med kunderne. Det er godt, at vores erhverv er kommet i fokus, fortæller Henriette Kjerulff Berg, som håber, den øgede fokus på ordentlig hygiejne fortsætter, efter coronabølgen er drevet over.

Korte fakta om Anders Andersen Rengøring

Anders Andersen Rengøring er en landsdækkende rengøringsvirksomhed med cirka 1100 medarbejdere fordelt på afdelinger i Taastrup, Aarhus og Vejle. Virksomheden var det første landsdækkende rengøringsselskab i Danmark med Svanemærkning.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer