fredag 8. december 2023

Er der råd til fodboldskole?

Fodboldskoler og spejderlejre koster penge, og en gruppe af landets udsatte børn risikerer, at der ikke er råd til fritidsaktiviteter i sommerferien. Heldigvis er der hjælp at hente hos BROEN i samarbejde med energiselskabet OK, sådan skriver OK i en pressemeddelelse.

Foreningen BROEN, som hjælper børn i udsatte familier ind i foreningslivet ved at hjælpe med betaling af kontingenter og indkøb af udstyr, har i år et særlig fokus på aktiviteter i sommerferien på grund af forårets langvarige Corona-nedlukning af skoler og fritidsaktiviteter.

BROENs lokalforeninger tilbyder i samarbejde med blandt andre energiselskabet OK en øremærket pulje til støtte til særlige ferieaktiviteter for børn i økonomisk udsatte familier.

Puljen skal bl.a. bruges til stævner, idrætsskoler, spejderlejre o.l., som alle afvikles i skolernes ferie. Flere fonde og virksomheder bakker op, heriblandt OK, som donerer 30.000 kr. til feriepuljen.

”I OK vil vi gerne bakke op om BROENs arbejde, fordi de på frivillig basis yder en kæmpe indsats og hjælper udsatte børn ind i foreningslivet. Vi vil gerne være med til at skabe adgang til fritidstilbud til alle, som har lyst, så de kan blive en del af det stærke fællesskab, der kendetegner foreningslivet. Derfor er det ærgerligt, hvis man for eksempel går til fodbold til daglig, og så må vælge fodboldskolen fra på grund af en presset økonomi. Det går ud over fællesskabet og kammeratskabet for den enkelte, og kan vi gøre en lille forskel, så gør vi gerne det og håber, at flere vil gøre det samme,” siger CSR-ansvarlig i OK Steffen Toft Spiele.

Aktiviteter giver oplevelser

For BROEN Danmark er muligheden for at støtte udsatte børn og unges ferieaktiviteter et vigtigt tilbud, fortæller Peter Poulsen, som er formand for BROEN Danmark og frivillig i lokalforeningen BROEN Køge.

”I de familier, som BROENs børn kommer fra, er der i forvejen få ressourcer. Støtten til aktiviteter i skolernes ferier er afgørende for, at disse børn kan få nogle gode oplevelser med andre børn i løbet af ferien. Derfor er donationen fra OK til BROENs feriepulje en stærk opbakning til, at vi kan hjælpe så mange udsatte børn som muligt til at kunne deltage i ferieaktiviteter, som de kan fortælle om, når de kommer tilbage i skolen efter ferien.”

Fakta:

I 2019 støttede BROEN Danmark 298 børn og unge til ferieaktiviteter. Det forventes, at antallet i år bliver højere. Mange af børnene gik i forvejen til fritidsaktivitet med støtte fra en af BROENs 31 lokalforeninger. I alt støttede BROEN 5.225 børn til en aktiv fritid sidste år.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer