I en virksomhed er det vigtigt, at medarbejderne får mulighed for at fordybe sig i deres kerneopgaver. Derfor er det arbejdspladsens opgave at sørge for at udbyde optimale arbejdsbetingelser. Dette ses blandt andet i form af at stille arbejdsredskaber til rådighed, men det ses altså også i form af kantinedrift
Uden mad og drikke dur helten ikke
Hvis medarbejderne skal klare en 37 timers arbejdsuge i næsten alle årets uger, er det klart, at der skal passes godt på dem. For at blive ved med at arbejde koncentreret, er det nødvendigt at få noget nærende mad i skrutten. Og det er lige præcis her kantinedrift kommer ind i billedet.
Kantinedrift handler, som navnet antyder, nemlig om at drive virksomhedens kantine. Gennem kantinedrift er det således muligt at sikre sig, at der bliver leveret mad til virksomhedens medarbejdere hver eneste dag.
Professionel kantinedrift frigiver tid til kerneopgaver
Én ting er, at et nærende måltid er nødvendigt for at holde energien oppe i løbet af arbejdsdagen. Noget andet er, at medarbejderne ved hjælp af kantinedrift får mulighed for at fokusere på deres kerneopgaver. Uden kantinedrift skulle medarbejderne nemlig til at lave deres egen frokost.
De fleste medarbejdere ville sandsynligvis medbringe en madpakke hjemmefra. Dog kan man ikke komme udenom, at der ligeledes ville være medarbejdere, der helt sprang frokosten over. Eller medarbejder, der gav sig til at tilberede deres egen frokost under arbejdstiden. Kantinedrift er derfor med til at sikre, at alle medarbejdere får mad, uden at det går ud over deres arbejdspræstation – tværtimod.
Kantinedrift hører sig til en professionel virksomhed
Der kan være mange grunde til, at virksomheden gerne skal fremstå professionel. Dels er dette naturligvis et signal, der skal sendes til medarbejderne, og dels er det et signal, der bliver opfattet positivt af kunderne. Man kan ikke komme udenom, at kantinedrift bestemt hører til en større, professionel virksomhed.
Det er nemlig knapt så professionelt, hvis alle medarbejdere ved 12-tiden skal hive deres makrel- og spegepølsemadder frem fra madkassen. Gennem kantinedrift får medarbejderne mulighed for at spise den samme mad sammen. Dermed bliver der opsat nogle faste rammer for frokosten, hvilket i sidste ende virker mere professionelt.
Kantinedrift giver sund og nærende kost
Hvis medarbejderne skal arbejde optimalt hele dagen, er det vigtigt, at de bliver fodret med sund og nærende kost. Derfor er der også mange, der driver kantiner, der har fokus på lige præcis dette aspekt. Således kan kantinedrift være et led i at sikre medarbejdernes sundhed.
Virksomheden kan naturligvis ikke kontrollere, hvad medarbejderne ellers spiser, og om de motionerer nok i hverdagen. Dog kan et sundt dagligt sundt måltid gøre en stor forskel.
Find den helt rigtige kantinedrift til din virksomhed
Der er naturligvis forskel på, hvordan der bliver drevet kantine forskellige steder. Nogle steder er der tale om en buffet, som man frit kan tage fra. Andre steder skal medarbejderne betale for de ting, som de langer op på tallerkenen, og andre steder igen er der tale om portionsanrettede måltider.
Vil du give dig i kast med kantinedrift, bør du derfor gøre dig umage med at finde den helt rigtige kantinedrift til din virksomhed.