Risikoen for cyberangreb blandt mindre og mellemstore virksomheder er øget markant de seneste år. Alligevel forsikrer mange virksomheder sig ikke mod cyberkriminalitet. Det skal en ny og mere fleksibel cyberforsikring fra Alm. Brand nu lave om på.
Den nationale nedlukning i kølvandet på Covid-19 fik landets små og mellemstore virksomheder til at øge deres digitale tilstedeværelse, så kunderne kunne købe ind online, samtidig med, at de sendte medarbejderne hjem til hjemmekontoret. Mange webshops og hjemmekontorer blev opbygget med lynets hast, og cyberkriminelle har desværre haft held med at udnytte den skrøbelige it-infrastruktur og skruet op for angrebene.
I 2020 blev 6 ud af 10 danske virksomheder udsat for minimum én sikkerhedshændelse, og Center for Cybersikkerhed vurderer truslen for cyberkriminalitet som ”Meget høj”. Alligevel har langt de fleste virksomheder ikke forsikret sig mod angreb fra cyberkriminelle. Nu skal en ny og mere fleksibel cyberforsikring fra Alm. Brand få flere virksomheder til at gardere sig bedre.
”I Alm. Brand vil vi gerne hjælpe virksomhederne med at gardere sig bedre mod cyberkriminalitet, og med vores justerede cyberforsikring kan vi hjælpe flere virksomheder” siger Kim Bai Wadstrøm, koncerndirektør for Erhverv i Alm. Brand i en pressemeddelelse, og fortsætter:
”Ligesom alle virksomheder forsikrer sig mod, at deres medarbejdere kommer til skade på jobbet, skal det være lige så almindeligt at være forsikret mod cyberangreb, for det er desværre en trussel, som kun vil blive større i takt med den øgede digitalisering og cyberkriminelles stadig mere avancerede metoder.”
Den justerede og mere fleksible cyberforsikring har tilpasset dækningssummen, så den enkelte virksomhed selv kan vælge, hvor stor en cyberskade virksomheden ønsker at forsikre sig imod. Alm. Brand yder grundig rådgivning og hjælper den enkelte virksomhed med at vælge den sum, der passer virksomhedens risiko bedst.
Virksomheden vælger selv
Alm. Brand var blandt de første forsikringsselskaber i Danmark til at tilbyde virksomheder en cyberforsikring, og har samlet en masse erfaringer.
”Cyberangreb er for mange et uoverskueligt område, og vi har i branchen generelt ikke været gode til at forklare fordelene for vores kunder. Siden vi introducerede cyberforsikringen har vi erfaret, at der var behov for, at virksomheden selv kan vælge den sum, der passer deres risiko bedst. Ligesom på en løsøreforsikring vælger kunden også selv sin sum nu,” siger Kim Bai Wadstrøm.
Den nye cyberforsikring består af fire dækninger, der dækker skader og tab i forbindelse med datasikkerhedsbrud, it-kriminalitet og virksomhedens ansvar i relation til cyber-hændelser. Alm. Brand dækker også den tabte indtjening, driftstabet, når en cyberhændelse har været skyld i en nedgang i indtjeningen, og udgifterne til en it-specialist, der kan undersøge og afhjælpe skader på it-systemet.