fredag 8. december 2023
ForsideTransport og godshåndteringSkibsfartKombardo Expressen sparer nu op til 90 % CO2-udledning med HVO-biodiesel

Kombardo Expressen sparer nu op til 90 % CO2-udledning med HVO-biodiesel

Ekspresbusserne fra Kombardo Expressen skal fra december 2020 køre på mere klimavenlig, CO2-reducerende biodiesel (HVO) fra Circle K. Det vil sænke ruternes CO2-aftryk med helt op til 90 %, sådan skriver Molslinjen A/S i en pressemeddelelse.

Kombardo Expressens op mod 19.000 busture næste år bliver kørt på HVO-biodiesel fra Circle K. HVO står for Hydrogeniseret-Vegetabilsk-Olie. HVO-diesel fra Circle K er altså et produkt lavet af genanvendelig madolie, som derfor er 100 % fri for fossil olie og fri for palmeolie.

Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen sidder som næstformand i klimapartnerskabet for Det Blå Danmark. Han er glad for at kunne tage dette væsentlige skridt for Kombardo Expressen:

”En million liter almindelig diesel erstattes nu af et langt mere klimavenligt alternativ. Det gør en forskel for vores virksomhed, og det er godt med dette initiativ at være med til at kunne sætte handling bag ordene om grøn omstilling ”, siger Carsten Jensen.

Et skridt i en grønnere retning

Kombardo Expressen er Molslinjens hurtigbuskoncept, som udføres i et tæt samarbejde med Herning Turist. Cirka 500.000 danskere kører årligt med ruten, og det svarer til knap 400 busser, som i alt kører næsten 6 millioner kilometer om året. Ronny Gasbjerg fra Herning Turist uddyber:

”Kombardo Expressen er én af landets mest populære ruter, som anvendes af cirka en halv million danskere hvert år. Det er mange timer på vejene, mange kilometer og meget brændstof, så der er en kæmpe gevinst for klimaet og samfundet i at gå over til HVO”. Derfor vil al vores turist- og bestillingskørsel også lægges over til HVO”.

Hos Circle K er der også begejstring for den nye aftale med Kombardo Expressen og Herning Turist. Aftalen er virksomhedens største indtil videre, men den første af mange, vurderer virksomheden, som mener HVO er et skridt på vejen mod en CO2-neutral transportsektor:

”Vi er glade for, at vi tre virksomheder har fundet sammen om denne løsning til Kombardo Expressen. Vi mener, HVO-diesel er et skridt i den rigtige retning mod en grøn omstilling af transportsektoren, og Molslinjen og Herning Turist viser vejen for den kollektive transport”, siger Kresten Nordborg Jensen, Senior Manager – Head of Key Accounts.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer