lørdag 22. juni 2024
ForsideForeningerDyreværnsforeningCafékæde dropper turbokylling over hele landet

Cafékæde dropper turbokylling over hele landet

Succesrig cafékæde investerer i dyrevelfærd og derfor udfases kontroversiel kylling – turbokyllingen. Dyreværnsorganisation roser beslutningen og peger på et systemskifte i restaurationsbranchen.

Det vil fremover være fortid at få serveret en turbokylling på tallerkenen på Café Vivaldi, sådan oplyser Anima i en pressemeddelelse. Den succesrige og landsdækkende cafékæde med 19 caféer, der åbnede sin første café tilbage i 1999, har nemlig valgt at fjerne den omdiskuterede turbokylling fra menuen. Cafékæden sætter samtidig krav om bedre plads og naturligt lys til kyllingerne. 

Cafékæden Vivaldi tilslutter sig den internationalt anerkendte standard European Chicken Commitment (ECC). Det sker gennem en trinvis indfasning, hvor første skridt bliver at få 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021 og dermed farvel til hurtigtvoksende kyllinger. Ved udgangen af 2022 skal kyllingerne have 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning, hvilket blandt andet garanterer mere plads.

Restaurationsbranchen står i et sytemskifte

Flere større kæder har valgt at skifte væk fra den kontroversielle turbokylling her i 2020 og det tæller bl.a. 7-Eleven, Halifax, Espresso House og nu også Cafékæden Vivaldi. Alle har nu fremlagt planer for udfasning af den kritiserede og hurtigtvoksende kylling. Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima, mener, at det er tegn på nye tider i café- og restaurationsbranchen:

“Der er kommet tilstrækkelig med information frem om turbokyllingen til, at vi nu ser mange store spillere rykke på sig. Det beretter om et decideret systemskifte i den danske restaurationsbranche, hvor kyllingernes velfærd prioriteres. Vivaldi skal have ros for at være en del af denne bevægelse,” siger Thorbjørn Schiønning og tilføjer: “Når en kæde af Vivaldis størrelse træffer sådan en beslutning, vil det typisk have indflydelse på 100-200 tusinde kyllinger om året.”

Turbokyllingen, der er et andet navn for den hurtigtvoksende kylling, er den mest brugte i Danmark. Et andet navn for den er Ross 308. Turbokyllingen vokser fra 50 gram til lidt over to kg på blot 35 dage, og netop den hurtige vækst giver stærkt øget risiko for problemer. Mange af turbokyllingerne oplever gangproblemer, besværet vejrtræknings og organfejl.

Baggrund

Vivaldis plan:

– 1-statsligt dyrevelfærdshjerte i 2020 og 2021. 

– 2-statslige dyrevelfærdshjerter og fuld ECC-tilslutning ved udgangen af 2022.

Lidt om Café Vivaldi

I følge Café Vivaldi’s hjemmeside, så startede det hele med en vision om at lave et sted, hvor den gode mad og hyggen var i højsædet – et sted, hvor alle ville føle sig velkomne. Den vision har Café Vivaldi stadigvæk.

Café Vivaldi slog i 1999 dørene op til den første café, og her over 20 år senere, finder du dem i mere end 12 byer – og der er stadig flere caféer på vej, lover Café Vivaldi.

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer