lørdag 22. juni 2024
ForsideServicebranchenLiberale, videnskabelige og tekniske tjenesteydelserOnRobot lancerer brugsklart robotslibeværktøj til omkostningseffektiv efterbehandling

OnRobot lancerer brugsklart robotslibeværktøj til omkostningseffektiv efterbehandling

OnRobot i Odense lancerer nyskabelsen OnRobot Sander, som er en fuldt elektrisk excentersliber til at automatisere efterbehandling, herunder slibning og polering – sådan skriver OnRobot i en pressemeddelelse. Løsningen gør det muligt markant at forbedre arbejdsmiljøet, ligesom man andre produkter i OnRobots voksende sortiment af enkle, anvendelsesfokuserede automatiseringsløsninger.

Implementering og vedligeholdelse af traditionel slibeautomatisering kræver ofte en baggrund inden for robotteknologi. Med lanceringen af OnRobot Sander har fabrikanter nu adgang til et komplet slibeværktøj, der er nemt at bruge sammen med de mest udbredte kollaborative robotter og lette industrirobotter.

Den komplette Sander-pakke indeholder alt det, som OnRobots kunder skal bruge for hurtigt og nemt at igangsætte deres slibeproces: et plug-and-play-slibeværktøj, en række standardiserede slibe- og poleringspuder, brugervenlig programmeringssoftware, en valgfri kraft-/drejningsmomentsensor og en kornskifter, der muliggør automatiseret skift mellem forskellige slibekorn uden indgriben fra operatøren.

Tager brugervenligheden et skridt videre

Takket være den intuitive indbyggede software er det nemt at programmere enkel overfladebehandling på Sander. OnRobot tager samtidig brugervenligheden et skridt videre med tilføjelsen af en “Save Position”-knap på værktøjet, der giver brugerne mulighed for at indstille waypoints manuelt uden at bruge robottens håndholdte enhed. Sander-softwaren leveres med forskellige muligheder for stiplanlægning – håndstyret samt former og punkter – og giver brugerne mulighed for at justere rotationshastigheden, således at cyklustiden og konsistensen optimeres.

“OnRobot har dedikeret sig til at give små og mellemstore virksomheder prismæssigt overkommelige og anvendelsesfokuserede løsninger, der er nemme at konfigurere og vedligeholde. OnRobot Sander er et alsidigt slibeværktøj, der giver alle de funktioner og fordele, vores kunder forventer af automatiseret slibeteknologi, men uden alt besværet og de omkostninger, der traditionelt er forbundet med automatiserede slibeværktøjer,” fortæller Enrico Krog Iversen, administrerende direktør for OnRobot.

OnRobot Sander understøtter flade, buede samt ujævne emne-geometrier og leveres med udskiftelige standardpuder, der kan bruges på en lang række materialer. Tilføjelse af en kraft-/drejningsmomentsensor gør det muligt for slibemaskinen at tilpasse sig overfladevariationer eller forskydning af dele, samtidig med at ensartetheden og kvaliteten forbedres, og skrotraten reduceres. Alle de avancerede funktioner i OnRobot Sander understøttes af cobots fra Universal Robots, men værktøjet kan nemt integreres med ethvert større robotmærke.

OnRobot lancerer brugsklart robotslibeværktøj til omkostningseffektiv efterbehandling
Værktøjet Sander kan nemt integreres med ethvert større robotmærke.

Væsentlige besparelser sammenlignet med pneumatiske slibemaskiner

Sander er en letvægtsløsning [1,2 kg (2,64 lb) med pude], der kombinerer kraften fra den børsteløse elmotor (op til 10.000 omdr./min.) med driftsomkostninger på helt ned til 5 % af det, man ser ved pneumatiske slibesystemer. Traditionelle pneumatiske slibemaskiner bruger eksterne luftkompressorer, som er meget dyre og har en tilbøjelighed til at lække. Sanders børsteløse, elektriske motor er både holdbar og pålidelig med en levetid, der er lige så lang som konkurrerende pneumatiske systemer – eller længere.

“OnRobot er dedikeret til at demokratisere automatisering – produkt for produkt og proces for proces – ved at gøre brugsklare løsninger tilgængelige for virksomheder, der er helt nye inden for automatisering. Vi fjerner omkostninger og kompleksitet i forbindelse med automatisering og giver vores kunder den vigtige funktionalitet, de skal bruge for at få arbejdet udført,” forklarer Enrico Krog Iversen.

Sander giver et mere sikkert arbejdsmiljø

Slibning er ofte beskidt og farligt arbejde, der indebærer en række potentielle sundhedsrisici for arbejderne – lige fra det invaliderende ‘hvide fingre’-syndrom, som forårsages af håndværktøj med kraftig vibration, til lungeskader forårsaget af partikler. OnRobot Sander eliminerer disse risici og bruger 3M’s rene sandpapir-skiver, som gør det muligt at udsuge mere støv, hvilket giver et sikrere miljø for medarbejderne sammenlignet med konkurrerende systemer.

“Hos OnRobot ser vi øget interesse fra virksomheder, der er helt nye inden for robotteknologi, men som er på udkig efter måder til at supplere eksisterende arbejdskraft gennem automatisering. Disse virksomheder er på udkig efter enkle, brugervenlige løsninger såsom OnRobot Sander, der nemt kan implementeres i en lang række opgaver inden for hvert enkelt brugsdomæne,” siger OnRobots CEO Enrico Krog Iversen. 

Lidt fakta om OnRobot A/S

OnRobots sortimentet omfatter en lang række forskellige værktøjer til kollaborative anvendelser, herunder elektriske grippere, kraft-/momentsensorer, en vakuum-gripper, den prisbelønnede gripper-teknologi ‘Gecko’ samt værktøjsskiftere.

Denne nye kombination af tilbud fra OnRobot gør det hurtigere og mere enkelt at automatisere opgaver såsom emballering, kvalitetskontrol, materialehåndtering, maskinpasning, pakning, samling og overfladebehandling.

OnRobot har hovedsæde i Odense, Danmark, med yderligere afdelinger i Los Angeles, Dallas, Soest (Tyskland), Barcelona, Warszawa, Shanghai, Tokyo, Seoul, Singapore og Budapest. Ønsker du mere information, så besøg www.onrobot.com

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer.

Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Mest populære

Nye kommentarer