torsdag 22. oktober 2020

Årets høst i hus uden mange brande

Selvom vejret var meget tørt under årets høst, kom høsten i hus uden et højt antal brande, skriver Topdanmark i en pressemeddelelse.

Efter rekordmange høstbrande i 2018 var antallet af brande væsentligt lavere i 2019, og samme tendens ses i år.

Status på høsten 2020 set fra Topdanmarks side er, at den forløb, som den skulle med et godt brandberedskab og uden et højt antal brande.

Der har under årets høst været ca.  50 brande i mejetærskere og pressere, viser skadetallene fra Topdanmark. Samtidig har der været registreret 13 markbrande. De fleste af markbrandene er opstået i forbindelse med brand i en mejetærsker eller en presser.

”Sommeren har været svingende, men i perioden, hvor der skulle høstes, var vejret generelt meget tørt. Derfor har det været glædeligt at se, at landmændene også i år har haft styr på deres beredskab og bl.a. medbringer vand i marken, ” siger Gunnel Andersson fra Topdanmarks landbrugsafdeling.

”Vi oplever et stort fokus på løbende at tjekke maskiner, få dem smurt og blæst rene på trods af en travl høst. Den indsats skal de virkelig have stor anerkendelse for. Desværre er det ikke altid nok, men det mindsker risikoen for brand betydeligt, og det store arbejde med forebyggelse kan vi se i det samlede skadetal”, siger. Gunnel Anderson.

Punktsikring begrænser skader efter brand

Igen i år har punktsikring – der er et automatisk brandslukningsanlæg – begrænset brande i flere maskiner.

”De fleste brande starter omkring motoren, og med et automatisk brandslukningsanlæg, som udløses ved den første flamme, kan skaden på maskinen begrænses markant”, siger Gunnel Anderson.

I 7 ud af de mejetærskere, der været brand i under årets høst, var installeret punktsikring. Det har medvirket til at begrænse skaderne, så man efter midlertidig reparation har kunnet fortsætte med høsten.

Lidt fakta om Topdanmark

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber med en historie, der kan dateres helt tilbage til 1728. På deres hjemmeside kan du dykke ned i næsten 300 års forsikringshistorie med nedslag på vigtige årstal.

Samfundsansvar er grundstenen i deres kerneforretning. Deres produkter og services giver kunderne økonomisk og social tryghed – før, under og efter en skade og i forhold til sikring af pensionstilværelsen.

Kilde / Foto: Topdanmark

ServiceNews
ServiceNewshttps://servicenews.dk
ServiceNews.dk er skabt for at levere nyheder til og om servicevirksomheder i servicebranchen.

Servicevirksomheder kan finde og læse nyheder, se hvilke nye jobs der er blevet oprettet samt hvor og hvornår de næste arrangementer finder sted.

Servicevirksomheder der ønsker at blive medlem af ServiceNews.dk kan også selv udgive medlemsnyheder, lave jobopslag og oprette arrangementer. Se mere her: Bliv medlem.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyheder fra servicebranchen - Magento shop kommerce Webshop Pressemeddelelse

Mest populære

Kom til fest for de døde på Moesgaard

I weekenden 31. oktober og 1. november inviteres børn og voksne til en farverig fest, når der fejres De Dødes Dag på...

Mobildata illustrerer Coronaeffekten: Hjemmearbejde har bidt sig fast

Den politiske opfordring til at arbejde mere hjemme har sat et tydeligt aftryk på pendlertrafikken, der er faldet markant. Det viser tal...

Danskerne er klar til elbiler viser undersøgelse

86 procent af de adspurgte i en undersøgelse foretaget af Middelfart Sparekasse svarer, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at deres...

Mægtige maskiner, halv entrépris og sjov for hele familien på HEART i efterårsferien

Traktorer, mejetærskere og plove er nok ikke det de fleste forbinder med et besøg på et kunstmuseum. Men i efterårsferien mødes gæster,...

Nye kommentarer